Okos munkahelyek és intelligens életszervezés a jövő nemzedéke számára - 2015. május 13.
 

Európában a munkavégzés alapjaiban kezd változni az utóbbi néhány évben. Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint vezető svéd vállalatok által 2015 május 13-án tartott szemináriumon a svéd és a magyar állami és magánszektor döntéshozói, szakértői mutatták be és vitatták meg, hogyan lehet versenyképessé, innovatívvá és kreatívvá tenni a munkavállalók új nemzedékeit.

 
 

 
 
Sustainable & Future Working Environment: A Driver for Growth? - 2015. február 18.
 

A környezetvédelem és a fenntarthatóság témakörében a közelmúltban szervezett rendezvények sikerén felbuzdulva a Business Sweden egyetemi, állami- és magánszektorból érkező szakértők és érdeklődők részvételével ismét szakmai szemináriumot hívott életre. A szeminárium témája napjaink egyik fontos dilemmája: “A fenntartható munkakörnyezet, mint a növekedés motorja?”. A meghívott előadók olyan neves intézményeket képviseltek, mint a svéd Centre for Health Equity Studies (CHESS), a Stockholmi Egyetem, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete és Közép-európai Egyetem Kampuszfejlesztési Irodája. A megbeszélések aktív részesei voltak vezető svéd vállalatok – az Electrolux, az Ericsson, a Sigma Technology és a Skanska – amelyek magyarországi telephelyeiken is világszínvonalú munkakörülményeket kínálnak.

 
 

 
 
Swedish-Hungarian Smart Forum 2014 - Hogyan teremtsünk innovatív ökoszisztémát? - 2014. november 19.
 

A 2010-ben életre hívott Svéd-Magyar Fenntarthatósági Programsorozat és a 2012-ben elkezdett Svéd-Magyar Innovációs Fórum összevonásával létrehozott „Swedish-Hungarian Smart Forum” résztvevői idén is svéd és magyar kormányzati, felsőoktatási, kutatóintézeti és vállalati szakemberek, akik a tudásháromszög elemei – az oktatás, a kutatás és gazdaság – összefüggéseiről, egymást erősítő hatásairól cserélnek tapasztalatot, megfogalmazva elképzeléseiket a hatékony innovációs ökoszisztéma megteremtéséről és tudományos együttműködésről.

 
 

 
 
Angyal István park - 2014. október 3.
 

Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint Magyarországon működő svéd vállalatok által támogatott Svéd Fenntarthatósági Program keretén belül zöldült meg és vált modernebbé a IX. kerületi Angyal István park Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.

 
 

 
 
Svéd-Magyar Innovációs Napok – Fókuszban az üzleti innováció és a következő generáció - Az ötlettől az üzleti koncepcióig - 2013. november 7.
 

Svédország és Magyarország ismert szakértői, vállalkozói, mérnökei és diákjai a többi között arra a kérdésre keresték a választ, hogyan lesz egy kreatív ötletből sikeres, a fenntartható fejlődést és a nemzetstratégiai célokat egyaránt szolgáló vállalkozás a svéd tapasztalatok figyelembe vételével.

 
 

 
 
Vérmező kerékpáros szerviz- és információs pont - 2013. október 31.
 

A Svéd Fenntarthatósági Program keretében 2013-ban a Vérmező északi sarkánál környezettudatos szellemben, svéd összefogással, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával megépült Budapest első kerékpáros szerviz-, információs és találkozópontja.

 
 

 
 
Svéd-Magyar Innovációs Napok – Fókuszban az oktatás - 2013. június 26.
 

A szemináriumon svéd és magyar kormányzati, felsőoktatási és vállalati szakemberek a tudásháromszög elemeinek – az oktatásnak, a kutatásnak és vállalatok tevékenységének – összefüggéseiről, egymást erősítő hatásairól cseréltek tapasztalatokat.

 
 

 
 
Svéd-Magyar Innovációs Napok – Fókuszban a stratégia - 2013. május 7.
 

Svédország és Magyarország kormányzati szakértői és Magyarországon is működő neves svéd vállalatok vezetői a gyorsan változó környezethez való alkalmazkodás vezérfonalait, az új innovációs stratégiákat vitatták meg a konferencián.

 
 

 
 
SymbioCity 2013 - Smart City/Okos Város konferencia - 2013. február 12.
 

Mi jellemzi az „okos” várost? Mitől lehet egy egész város „okos”? Erre a kérdésre keresték a választ a Dr. Ewa Björling, Svédország kereskedelmi minisztere és Dr. Cséfalvay Zoltán, parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár által megnyitott SymbioCity konferencia résztvevői.

 
 

 
 
Lánchíd park - 2012. október 19
 

A Green Sweden/SymbioCity Program keretében 2012-ben a Lánchíd budai hídfőjénél található park újult meg környezettudatos szellemben a svéd összefogás segítségével, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával. A Lánchíd park Magyarország első Green City által akkreditált közparkja lett.

 
 

 
 
Svéd-Magyar Innovációs Fórum – 2012. október 4.
 

A Fórum célja volt, hogy elősegítse a svéd és a magyar állami és magánszektor döntéshozóinak, valamint szakértőinek eszmecseréjét. A Fórumon panelbeszélgetések formájában négy kiemelt témát vitattak meg a résztvevők: az innováció és K+F számára vonzó befektetői környezet kialakítása; a nagy növekedési potenciállal rendelkező, újonnan alakuló (start-up) cégek szerepe; hogyan járul hozzá mindennapjainkhoz az innováció; illetve az oktatás szerepe a K+F-ben.

 
 

 
 
SymbioCity konferencia – 2012. április 25.
 

A SymbioCity konferencián a fenntartható város négy dimenzióját (energia, információ és kommunikáció, tájtervezés, városi funkciók – gyárak és épületek) elemeztük esettanulmányok segítségével kerekasztal-beszélgetéseken.

 
 

 
 
„Ökosodj!” információs kampány – 2011. december
 

Az „Ökosodj!” című kiadvány a 10-18 éves korosztálynak mutatja be, hogy hogyan lehetnek környezettudatosabbak az élet különböző területein.

 
 

 
 
Magyarország első öko-játszótere a Margitszigeten – 2011. szeptember 22.
 

A Green Sweden 2011 programsorozat második állomásaként 2011. szeptember 22-én került átadásra Magyarország első öko-játszótere, mely Green City alapelvek alapján épült.

 
 

 
 
„Fenntarthatóság svéd szemmel” Konferencia - 2011. június 9.
 

A konferencia fő célja a „zöld gondolkodás” terjesztése, és erősítése Magyarországon. Az állami és a magán szektor példaértékű összefogásának fontos üzenete, hogy zöldnek lenni nem feltétlenül kerül többe, ugyanakkor mindenki jobban érzi magát egy „zöld világban”.

 
 

 
 
Stockholm / Budapest Green Capital Konferencia – 2010. október 21.
 

A konferencia során elismert svéd, illetve magyar szakértők vitatták meg, hogy mit tehet egy város, a vállalatok, illetve az egyének a fenntartható fejlődésért, a környezetért. Konkrét példákat mutattak be a környezetbarát építkezés, az energiatakarékosság, a szennyvízkezelés, valamint a zöld városi közlekedés témákban.