Swedish-Hungarian Smart Forum 2014 - Hogyan teremtsünk innovatív ökoszisztémát? - 2014. november 19.

A 2010-ben életre hívott Svéd-Magyar Fenntarthatósági Programsorozat és a 2012-ben elkezdett Svéd-Magyar Innovációs Fórum összevonásával létrehozott „Swedish-Hungarian Smart Forum” résztvevői idén is svéd és magyar kormányzati, felsőoktatási, kutatóintézeti és vállalati szakemberek, akik a tudásháromszög elemei – az oktatás, a kutatás és gazdaság – összefüggéseiről, egymást erősítő hatásairól cserélnek tapasztalatot, megfogalmazva elképzeléseiket a hatékony innovációs ökoszisztéma megteremtéséről és tudományos együttműködésről.
A sorozat főszervezői idén a World Café rendhagyó műfaját választották, így bevonják a közönséget is. A kávéház-szerűen felépített, ám irányított keretek között zajló, angol nyelvű World Café két kérdés köré szerveződik: 1. What does innovation mean in my working environment? (Mit jelent az innováció a közvetlen szakmai környezetemben?) 2. How can we develop the innovation ecosystem? (Hogyan építhetjük fel a magyar innovációs ökoszisztémát?) 
A World Café ünnepélyes megnyitóján Prof. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásával összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos és Svédország magyarországi nagykövete, Ő Exc. NiclasTrouvé mondott beszédet.
A eseményen készült videót itt tekinthetik meg.