Sajtóközlemény


2014. október 3.
Angyal István park - Új és korszerű közösségi tér az élhető nagyvárosért

Svéd összefogással és Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával újult meg a IX. kerületi Angyal István park. A Svéd Fenntarthatósági Program keretében kezdeményezett korszerűsítésnek és tereprendezésnek köszönhetően az Üllői út és a Ferenc körút kereszteződésénél modern, ingyenes, vezeték nélküli internetet kínáló közösségi tér alakult ki. Az ideültetett változatos növényzetnek köszönhetően a város egy újabb sűrű és forgalmas pontján élvezhetjük a természet közelségét.  


A parkban WiFi hotspot kapott helyet, így megfelelő eszköz – okostelefon, táblagép, stb. – birtokában bárki ingyen használhatja az internetet. Azokat, akik még csak most ismerkednek az okostelefonok és az internet világával, könnyen érthető, a felhasználást segítő információs táblák igazítják el.
Az Angyal István park rekonstrukciójának célja egy biodiverzív, fenntartható park létrehozása volt.
A városi táj mind ökológiai, mind vizuális gazdagítására az Angyal István parkba közel húsz őshonos, szárazság- és várostűrő, energiatakarékosan fenntartható növényfajt telepítettek az eddigi mindössze hat növényfaj helyett.
A parkban felállított papírrepülő installáció a park névadójának, az 56-os forradalom hősének, Angyal Istvánnak állít emléket.